Materialerne 

 

Uld

Vores produkter i uld kommer fra Italien og er af særlig eksklusiv kvalitet. Uld/Cool Wool er fremragende til at regulere kroppens temperatur både i koldt og varmt vejr, da det er i stand til at isolere mod ekstrem kulde såvel som varme. 

Det fine og luksuriøse materiale har en række fordelagtige egenskaber. Det er svedabsorberende og giver kroppen optimale betingelser at ånde i. Dets naturlige høje indhold af lanolin bevirker, at det afviser de lugte, som produceres gennem sved. Lanolin har desuden den positive effekt, at det gør uld pletafvisende. 

Uld beskytter i højere grad mod UV-stråler end eksempelvis bomuld eller syntetiske materialer. Hvis du har allergi, er uld godt at bære. Dets stærke, elastiske fibre sørger for, at det ikke er statisk og derfor ikke tiltrækker støv. 

Med uld får du et langtidsholdbart kvalitetsprodukt, som ikke krøller eller går ud af form med tiden. 

Uld er selvrensende. Det vil ofte være tilstrækkeligt at hænge det ud til luftning. Kommer der en mindre plet på dit uldprodukt, vil det som oftest kunne børstes væk med en tøjbørste. Bliver dit tøj krøllet, er det nemt at glatte ud ved at hænge det op. 

Er der behov for, at uldproduktet renses, må det ikke komme i vaskemaskinen, men skal til rens. 

 

Cashmere

Vores cashmere er blandt det bedste i verden. Det bliver produceret i Italien af de fineste fibre fra Mongoliet. Ulden stammer fra en bestemt race af geder (Capra Hircus Langier), som lever i bjergene under kraftigt svingende temperaturforhold. Disse svingninger bevirker, at gederne danner den fine, tætte underuld, som bruges til cashmereprodukter. 

Cashmere er først og fremmest kendetegnet ved at være utrolig blødt. Derudover har det en unik evne til at regulere temperaturen, hvilket kort sagt betyder, at du hverken kommer til at svede eller fryse i cashmere. Sidst, men ikke mindst, kan cashmere holde meget længe, hvis det bliver behandlet korrekt.

Cashmere er selvrensende og bør derfor kun vaskes, når det reelt trænger. Oftest vil det være tilstrækkeligt at hænge det ud til luftning. Skal det vaskes, kan det ske ved uldprogram i vaskemaskinen eller i hånden ved brug af vand under 30 grader og uden at vride vandet ud (må kun klemmes meget forsigtigt). Vi anbefaler, at du vasker vores cashmeresweater i vaskemaskinen ved brug af uldprogram. Brug uldvaskemiddel, men ikke skyllemiddel. 

Vores cashmere sweater er produceret i Italien af et mindre familieejet firma, der har produceret cashmere i over 40 år. 

 

Læder

Vores lædervarer er lavet af usædvanligt blødt lammeskind. Så snart du rører ved det, er du ikke i tvivl om, at kvaliteten er udsøgt. Kvaliteten udmærker sig ydermere ved, at skindet er både smidigt og slidstærkt. Det tilpasser sig din krop ved brug og bliver faktisk kun bedre med årene. Produkterne er kromgarvet under hensyntagen til miljøet ved hjælp af bionedbrydelige kemikalier. Garvningen gør skindet mere resistent mod vand og snavs.

Skindprodukter skal ikke vaskes i vaskemaskine, da det udtørrer læderet og dermed forkorter dets levetid. Hæng dine produkter ud til luftning, hvis de trænger, og er uheldet ude med pletter, bør du sende dem til professionel skindrens. Vil du være ekstra god ved dit læder, giver du det en imprægnering af og til, da det beskytter det yderligere mod vand og snavs.

 

Andre materialer

Vi bruger ligeledes andre materialer til nogle kjoler / bukser / toppe. Her er der tale om højkvalitetsmaterialer, som er testet for skadelige stoffer.